fredag 26. februar 2021

Demo av Infusions

 Infusions

Med Hanna Heigre (#hannaheigrecreates)

 Jeg digger infusions! Infusions er pigmentpulver i ulike fargeblandinger, iblandet walnut ink (walnut ink er en dyp brun farge). Når de kommer i kontakt med vann, er det fargen som reagerer først, og så walnut ink’en. Så kan man regulerer hvor mye brun man vil ha i fargen med å stanse walnut ink prosessen, med kjøkkenpapir eller heatgun. Infusions kommer i 24 farger:

I dag skal jeg bruke A Bit Jaded, Emerald Isle, Lemoncello, Blackcurrant og Sunset Beach. Man trenger veldig lite pulver av gangen. Jeg har laget et lite hull i lokket med nål/syl og drysser pulver ut fra det.


Jeg valgte fargene ut fra fargene i bildet jeg vil bruke. Og så har jeg bakgrunn og bokstaver i akvarellpapir. Slike store bokstaver er lett å klippe ut selv, ved å printe store bokstaver på kopi-papir og bruke som mal. 

Jeg begynner med bakgrunnen. Jeg maskerer av et felt med maskeringstape. Til bakgrunnen skal jeg bruke Infusions i fargene A Bit Jaded, Emerald Isle og Lemoncello.

Jeg drysser ut litt fra fargene, litt tilfeldig rundt i området jeg jobber med men mest på toppen. Jeg vil det skal se litt ut som det sprer seg ovenfra og ned. Jeg drysser pulver, spruter på vann og legger på et tørkepapir. Jeg trykker ned tørkepapiret, så det tar opp overskuddsvannet, og stopper brunfargen fra å bli sterkere. Dette gjør jeg flere ganger. Innimellom tørker jeg også litt med varmepistol. Slik holder jeg på til jeg har fått den effekten jeg ønsker.


Jeg vil pynte med blomster. For å lage blomstene vil jeg bruke Infusions i fargene Blackcurrant og Sunset Beach. Her bruker jeg også akvarellpapir. Men, denne gangen fukter jeg papiret godt med vann før jeg begynner. Denne gangen vil jeg gjerne dekke hele arket med farge. Så jeg drysser på fargepulver, sprayer på mer vann, og bruker en pensel til å spre fargene. Så legger jeg på tørkepapir og ruller over med en brayer for å trekke opp mest mulig vann. Det går helt fint å heller bruke hendene, hvis du ikke har en brayer tilgjengelig. Jeg gjør dette i flere omganger.

Jeg vil gjerne ha klarere farger ser jeg. Så da tar jeg en omgang med Brusho pulver i fargen Rose Red. Brusho kan brukes på samme måte som Infusions, men har ikke walnut ink pigmenter, så fargene er klarere og friskere.

Nå har jeg etterhvert både en bakgrunn, og ark til å lage blomstene av.

Når arket er helt tørt, stempler jeg på blomster tett i tett, med VersaFine Clair i fargen Nocturne. Jeg synes det er vanskelig å stemple fint og jevnt med stempelblokk, så jeg er SÅ glad for at jeg har en stempelplattform. Med den får til og med jeg til å stemple fint. Det går fint å klippe ut blomstene med saks, men siden jeg har dies til disse stemplene kuttet jeg dem ut med dem.

Nå er hovedelementene på LO’en ferdig. Jeg liker å jobbe på magnetisk underlag, så kan jeg bruke magneter til å holde ting på plass underveis.

Bokstavene I overskriften maler jeg med gullfarget vannmaling, og går over alle kantene med gullfarget Wink of Stella. Etterpå maler jeg på to lag med Nuvo glitter drops i fargen Honey gold, og et lag med Nuvo crystal drops i Clear morning dew.
Jeg går også over blomstene og markerer dem i midten med Stickles i fargen Black Diamond, og går over alle kantene på blomsterbladene med clear Wink of Stella. Når dette er tørt får blomstene en dråpe med Nuvo crystal drops i Clear morning dew.


Så da ble den tilslutt slik: Her er noen andre LO’er jeg har laget med fargepulver. 

På denne har blandet infusions med vann og malt blomstene og bladene med det. Jeg liker hvordan infusions gir forskjellige nyanser med denne teknikken På denne bakgrunnen har jeg sprayet med noen sprayer jeg hadde lett tilgjengelig. Men, man kan også blande Infusions med vann og spraye med det.På denne har jeg brukt Brushos. Det får et litt annet uttrykk med Brusho. Når det ikke er walnut ink i pulveret er fargene friskere og klarere. 


På denne har jeg blandet infusions inn i hvit akrylmaling, og laget bakgrunnen med det. Her har jeg brukt en av mine andre favorittfarger fra Infusions, Frankly Scarlet. 


På denne har jeg brukt samme teknikken som i dag på blomstene og bladene. Bakgrunnen har jeg laget med gullfarget vannfarge og Infusions.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar